Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Grote wildtunnels: verharding van de loopvlakken

Het gebruik van grote wildtunnels door de dieren is van veel factoren afhankelijk. Een belangrijke factor daarbij is de materiaalkeuze van het loopvlak.

Uitvoering van het loopvlak volgens specifieke projecteisen.

Met de ACO Pro klimaatplaten uit polymeerbeton kunnen vrijwel alle loopvlakvormen gecreëerd worden. Zelfs in tunnels die sloten verbinden met een (stromende) waterverbinding kunnen zijdelingse loopvlakken (perrons) gecreëerd worden. Combinaties voor bijvoorbeeld otters- en amfibieën tunnels zijn op deze wijze eenvoudig realiseerbaar.

Optimale ondergrond in buizen

De algemene lage vochtigheid in grote buisvormige tunnels is voor veel amfibieën een groot probleem. Door het opvullen van bijvoorbeeld het onderste deel van de buis met een geschikt bodemmateriaal, afgedekt door ACO Pro klimaatplaten, wordt van een betonbuis een verbeterde tunnel gemaakt die ook geschikt is voor de gevoelige amfibieënsoorten.

Water, ......

ACO Pro klimaatplaten uit polymeerbeton vormen een erosie beschermende loopvlakafdekking voor de bodem. Geschikte aardebuffers blijven voldoende vochtig door de klimaatopeningen in de platen op de bodem. Hierdoor kan vocht (bijvoorbeeld ten gevolge van condensatie) in de bodem indringen of in de tunnel worden afgegeven. De klimaatplaten uit polymeerbeton zijn vorstbestendig en nemen zelf geen vocht op.

De ingang bepaalt het vervolg van de trek

„Zachte overgangen“ van natuurlijke ondergrond naar kunstmatige voorzieningen laten zich perfect met de klimaatplaten uitvoeren. In de gaten zal vegetatie gaan groeien zonder dat dit erg kan gaan woekeren. Een aanpassing aan de terreinglooiing is eenvoudig mogelijk.