Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Zwaar verkeer over de trekroute

In-/uitritten doorkruisen vaak de geleidingswand die parallel aan de hoofdrijbaan loopt. De ACO Pro opvanggoot SR400 maakt het mogelijk op deze locaties de amfibieën naar de volgende tunnel te leiden.

Tunnel en opvanggoot in één!

Op de trek langs de ACO Pro geleidingswanden LEP 100 worden die dieren zonder hindernissen door de opvanggoot onder een in-/uitrit doorgevoerd. Dieren die afwijken van de route langs de geleidingswand en via de in-/uitrit proberen de hoofdrijbaan over te steken worden door het speciaal geconstrueerde rooster van de SR400 opvanggoot tegengehouden of zullen door het rooster in de goot vallen. Zo kunnen ze de weg langs de geleidingswand richting de tunnel voortzetten. Hoewel de roosters van de opvanggoot geschikt zijn voor zwaar verkeer (D400), zijn de SR400 opvanggoten uitsluitend bedoeld voor langzaam rijdend verkeer. In geen geval mag de SR400 goot dus dwars over (hoofd)rijbanen met snel verkeer (>25 km/u) gelegd worden.

Multifunctioneel gietijzeren rooster

Het speciaal geconstrueerde rooster met verschillende maaswijdten vervult gelijktijdig meerdere functies. Amfibieën moeten de roosters niet over kunnen steken en zullen door de mazen in de goot vallen. Voetgangers kunnen door de kleinere maaswijdte in het midden van het rooster veilig over het rooster lopen en zware voertuigen (o.a. landbouwverkeer) kunnen de goot, zonder deze te beschadigen, overrijden.

Aansluiting op elk wegdek

ACO Pro opvanggoten SR400 zijn voorzien van een brede gietijzeren randbescherming. Deze zorgt voor een probleemloze aansluiting op elk oppervlak: klinkers, asfalt, beton, zand, granulaat etc.

Tijdelijke afdekking

Buiten het trekseizoen van de amfibieën is het voor intensief gebruikte zijwegen (wandelaars/fietsers, skeeleraars) mogelijk om het maasrooster (deels) af te dekken met een (traan)plaat. Hiermee wordt het rooster makkelijker begaanbaar.