Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Polymeerbeton
Met het juiste materiaal plannen en realiseren.

In het ontwerp van componenten, onderscheidt de keuze van het geschikte materiaal over de esthetiek en functionaliteit. De materialen van ACO worden gekenmerkt door een sterke, veroudering en weerstand tegen agressieve stoffen, vorst, hitte en zonlicht. Dit polymeer beton is duurzaam en milieuvriendelijk door zijn lange

evensduur en recycleerbaarheid. De speciale samenstelling van de samenstelling en de moderate productietechnologieën geven de ACO polymeerbeton zijn uitstekende eigenschappen. ACO Polymer betonproducten hebben bijvoorbeeld een vergelijkbare dichtheid bij een veel grotere sterkte en islichter dan vergelijkbare betonproducten.

materiaal know-how en produktietechnologie

Glad oppervlak.

Het gladde oppervlak van polymeerbeton laat het water en vuildeeltjes snel afvloeien en is eenvoudig te reinigen.

Gewicht

Het soortelijk gewicht van polymeerbeton is vergelijkbaar met beton. Maar de duidelijk hogere sterkte van ACO polymeerbeton zorgt ervoor dat voor een gelijke belasting polymeerbetonprodukten veel lichter zijn dan vergelijkbare betonprodukten. Het geringere gewicht van de ACO bouwelementen uit polymeerbeton vergemakkelijkt de handling, de inbouw en leidt tot lagere kosten.

Chemicaliënbestendigheid

Zoals uit de bestendigheidstabel duidelijk blijkt, is polymeerbeton zonder bijkomende coating resistent tegen vele agressieve media. Zelfs onder extreme omstandigheden is polymeerbeton veelzijdig en langdurig inzetbaar.

Recyclebaar

Polymeerbeton draagt bij tot het beperken van afval omwille van zijn lange levensduur, is recyclebaar en kan bovendien opnieuw in het bouwproces worden ingevoerd.

Ondoorlatendheid

Polymeerbeton heeft een waterindringdiepte van 0 mm en is daardoor absoluut vloeistofdicht. Oppervlaktewater droogt zeer snel op; vorstschade is uitgesloten.

Kwaliteitsprodukten door integrale kwaliteitsz­org

De grondstoffen van het ACO polymeerbeton zijn onderworpen aan strenge specificaties en een permanente kwaliteitscontrole van ACO en de toeleveranciers.

Bovendien worden tijdens de produktie de mechanische eigenschappen van polymeerbeton constant gecontroleerd door ons laboratorium en een onafhankelijk controle-instituut.

De produktspecificaties worden door een onafhankelijk instituut getest (zoals het “Amtliche Materialprüfanstalt Eckernförde”, het “Amtliche Materialprüfanstalt Lübeck of TÜV Nord en KIWA).

ACO polymeerbeton bestaat overwegend uit natuurlijke minerale grondstoffen, zoals kwarts, basalt en graniet. Deze worden in een optimale korrelgrootte-samenstelling (zeeflijn) met een kunstharsmatrix gebonden.

De bijzondere materiaalsamenstelling en de moderne produktietechnologie geven ACO polymeerbeton zijn bijzondere eigenschappen:

  • buigtreksterkte: > 22 N/mm2
  • druksterkte: > 90 N/mm2
  • elasticiteitsmodulus: ca 25 kN/mm2
  • soortelijk gewicht: 2,1 - 2,3 kg/dm3
  • waterindringdiepte: 0 mm
  • chemicaliënbestendigheid: hoog
  • oppervlakteruwheid: ca 25 μm